Pet savjeta kako da kovrče duže traju

Oduvijek ste sanjali o dugotrajnim, glamuroznim kovrčama koje izgledaju kao da su izašle iz salona svaki put kad izađete iz kuće i traju cijeli dan?

Vjerojatno ste već isprobali ili čuli za naše satenske uvijače. Naši su uvijači ručno rađeni od najfinijeg satena, a za razliku od klasičnih uvijača za kosu, satenski uvijači omogućuju vam da postignete prekrasnu frizuru bez oštećenja kose.

U ovom blogu donosimo vam pet savjeta kako da vam kovrče traju duže nakon uvijanja satenskim uvijačem.

  1. Priprema je ključna

Prije nego što započnete s uvijanjem, pobrinite se da vaša kosa bude blago vlažna. Nanesite lagani hidratantni sprej ili koristite blagi regenerator kako biste osigurali optimalnu hidrataciju. To ne samo da pomaže da lakše uvijete kosu, već i osigurava da kovrče ostanu elastične i sjajne.

Prejaki proizvodi za vaš tip kose mogu otežati kovrče čime će se i brže opustiti.

2. Ne žurite

Dajte kovrčama vremena da se oblikuju. Držite satenski uvijač nekoliko sati, a najbolje preko noći kako biste ujutro imali savršenu frizuru.

3. Koristite satensku kapicu za kosu

Satenska kapica pomaže da kosa ostane zdrava te umanjuje oštećenje kose i stvaranje friza. Nakon uvijanja stavite kapicu od satena kako biste smanjili trenje između kose i jastuka te kako se kosa ne bi raščupala tijekom spavanja.

4. Koristite uvijač koji odgovara vašem tipu kose

Ako imate kosu koja teško prima kovrče ili kraću kosu do ramena, preporučujemo da koristite satenski uvijač s dodatkom za zavezati za bolji efekt i dulje trajanje. Ako imate kosu koja lako prima kovrče, i klasičan satenski uvijač će odraditi posao. Ako pak želite samo efekt isfenirane kose, koristite hair ties – novost na hrvatskom tržištu koja vam omogućuje izgled isfenirane kose bez fena i odlaska frizeru.

5. Koristite dobar lak za kosu

Nakon što ste dobili savršene kovrče, ključno je zadržati ih na mjestu. Odaberite lagani, fleksibilni lak za kosu kako biste postigli potrebnu fiksaciju bez osjećaja tvrdoće. Prskajte lak s udaljenosti kako biste ga ravnomjerno raspršili, čime će vaše kovrče zadržati oblik bez kompromitiranja prirodnog sjaja.

Slijedeći ove korake, imat ćete prekrasne kovrče koje dugo traju i u svakom trenu izgledaju kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.